meserias in bricolaj: September 2013

9/29/13

tundem gardul viu


bosch ahs 4-16, cosmarul gardului viu :)


bosch ahs 4-16

a venit toamna si vreau sa inchidem capitolul de gradinarit cu tunderea gardului viu. umblam un pic la tufele din curte, sa le prinda mos craciun frumoase :)

stiu, specialistii recomanda sa facem operatiunea asta abia prin octombrie, dar unii meseriasi sunt mai grabiti ca altii. asta e!

am folosit cu succes foarfeca bosch ahs 4-16, zisa si "spaima gardurilor vii" :), asa ca despre aceasta scula vom discutam acum






9/26/13

pistolul de vopsit


pistol vopsit stern sg 80a

paint ball pentru meseriasi


azi vopsim! pt exterior e tocmai bine: se apropie iarna, e cazul sa mai protejam cateva suprafetze exterioare de actiunea apei. pt interior e la fel de bine: e momentul sa mai finisam ceva suprafetze interioare, cat inca mai e cald si se usuca.

e clar cu ce scula ne jucam azi: pistolul de vopsit. iti voi arata aici scula cu care vopsesc / zugravesc eu. recunosc din start ca aleg varianta simpla: pentru demonstratii voi da cu var pe un perete, ca varul se spala usor. in cazul vopselei lavabile sau alchidice (pt lemn sau metal) pistolul functioneaza la fel, numai ca e mai greu de curatat:)




9/23/13

set chei universale

set chei universale
set chei universale



tot vad la tv reclama la snap'n grip, un set de chei universale care, dupa cum zice fabricantul, ar inlocui cu succes toate cheile fixe / reglabile din lume.

scriu despre ele pentru ca folosesc si eu un asemenea set. in postarea asta insa nu vei gasi setul original snap'n grip, ca eu n-am bani de asa ceva. voi discuta despre varianta ieftina, cumparata din talcioc, de la chinezi.