meserias in bricolaj: August 2015

8/27/15

pistol de vopsit bosch pfs

iar vopsim

bosch pfs 1000


am mai vorbit despre asemenea scule. am facut demonstratie cu un no-name stern sg 80a si ti-am aratat alternativa profi bosch pfs 55 pistolul-de-vopsit, am lucrat cu trafalet bosch ppr 250 tutorial-trafalet-electric, apoi cu pistolul bosch pfs 105e pistol-vopsit-bosch. azi am pus mana pe alta scula, cea mai noua, numita bosch pfs 1000 / bosch pfs 2000.
sa stii ca n-am eu un fetis cu pistoalele de vopsit :). daca oamenii astia le produc pe banda rulanta, n-am incotro, ti le prezint si eu aici.

8/22/15

rasnita condimente de multipla folosinta

cu rasnita la microunde



rasnite condimente
am tot primit reprosuri cum ca nu prea aloc spatiu subiectelor pentru meseriase. refuz sa-mi asum aceasta critica! tot ceea ce zic aici, toate sculele prezentate, toate operatiunile descrise pot fi facute inclusiv de meseriase. nu e un blog destinat in special barbatilor. nu iti trebuie muschi pentru a realiza cate ceva prin casa. iti trebuie doar bunavointa. si asta nu e specifica doar barbatilor.

oarecum fara legatura cu introducerea, azi am un pont legat mai degraba de meseriase. e vorba despre reumplerea unei rasnite cu piper / condimente. vorbesc despre rasnitele alea de unica folosinta, pe care le gasim la magazin si pe care trebuie sa le aruncam dupa ce le golim.

inteleg: trebuie sa traiasca si producatorii de rasnite, sa mananca si gura lor ceva :). dar eu nu sunt de acord sa arunc la gunoi un lucru perfect functional. asa ca m-am luptat cu o rasnita d-asta, am deschis-o, i-am facut plinul cu piper si m-am gandit sa-ti spun si tie cum am procedat.

8/18/15

tutorial combisaw skil

ferastrau pendu-sabie

combisaw skil


astazi vorbim despre doua scule intr-una singura: combisaw skil. e o noutate scoasa de nemti, o masinarie care, in functie de panza pe care i-o montezi si de setarea manerului, poate fi ferastrau pendular sau, la alegere, ferastrau sabie.


nu-i lipseste decat discul de circular ca sa fie ferastraul total :)

8/10/15

bomfaierul, taiere cu viteza mica

ferastrau pentru taieri fine

bomfaier

ca de sfarsit de vacanta, azi vorbim despre o scula soft: panza de bomfaier. asta se monteaza pe un cadru cu diferite forme si te ajuta sa executi taieturi manuale.

iti ziceam in tutorial flex ca ceea ce tai cu flexul intr-un minut tai cu bomfaierul intr-o ora si jumatate, deci nu prea putem vorbi despre eficienta. dar in cazul taieturilor scurte, mai ales al celor cu pretentii de precizie, as zice ca bomfaierul e mai bun.