meserias in bricolaj: protectie priza pentru copii

11/7/17

protectie priza pentru copii

protectie priza copii

fara degete in priza!


azi discutam despre cum ne protejam copiii de socuri electrice

asta e una dintre fazele bataliei parintelui impotriva curiozitatii fara limite a copilului, fara sa o afectam pe aceasta. adica, e bine sa avem copii curiosi, dar si mai bine e sa incercam sa-i ferim de consecintele neplacute ale experimentelor pe care le pot face.
vreau sa vorbim despre obiectele bagate in priza, care ii pot electrocuta pe cei mici.




prizele din casa sunt de obicei irezistibile pentru copii. si nu e cazul sa taiem curentul ori de cate ori se joaca cei mici, ca asta ar insemna sa fim tot timpul in bezna. cel mai bine e sa folosim o protectie pentru priza.



imediat dupa ce primul copil a pornit-o de-a busilea prin casa si a aratat interes pentru prize, eu am folosit cu succes stechere care nu erau legate de niciun cablu, nu alimentau niciun aparat. pur si simplu le bagam in priza ca sa nu fie vizibile cele doua gaurele in care sa-si indese degetele sau cine stie ce obiect ascutit.
e drept ca asta a fost o solutie bune in cazul stecherelor & prizelor suko. stecherele intra si ies greu in/din priza, deci e aproape imposibil pentru un copil mic sa umble acolo si sa se puna in pericol.
in cazul prizelor simple, si aveam vreo doua, am folosit ceva mai special: accesorii de protectie a prizelor. astea sunt niste capace care acopera priza cu totul si nu mai ai acces la curent. capacele astea se indeparteaza folosind forta sau chiar niste cheite speciale. 

diferite modele de protectie priza copii

mai sunt unele capace care pot fi lasate pe pozitie, dar ca sa folosesti priza trebuie sa introduci stecherul in gaurile oarbe si sa-l rasucesti 90˚, ca sa dai de priza.
vezi ca sunt pe piata unele foarte frumos colorate. nu te-as sfatui sa le folosesti. ideea e sa faci prizele sa se piarda in peisaj si sa fie neatractive, nu sa atragi atentia asupra lor :)








daca ai un copil plin de resurse si vezi ca reuseste sa demonteze protectia pusa de tine, nu-ti ramane decat sa elimini prizele cu probleme. adica le scoti din perete, izolezi firele si pui peste doza un capac de plastic. dai un pic de ipsos, o mana de vopsea si nici n-o sa se mai stie ca acolo a fost vreodata o priza.



ca sa incheiem discutia, iti mai zic sa-ti montezi sigurante automate cu diferential. astea sunt gandite tocmai sa sara in secunda in care te curentezi. adica, in caz de doamne fereste, suferi un soc electric, dar totul se opreste aici. sigurantei automata va intrerupe alimentarea in secunda in care te-a zguduit.

uite niste sisteme de protectie priza care poti fi cumparate online: sisteme siguranta copii
uite si niste sigurante cu diferential. stiu ca sunt scumpe, dar cam merita...



spor!

No comments:

Post a Comment