meserias in bricolaj: lumina dulap pal 2

1/15/18

lumina dulap pal 2

lampa led pe balama pal

led dulap pal pe balama


astazi iti voi arata un nou gadget interesant: lampa pentru dulapul din pal.


e atat de exact denumita pentru ca e un accesoriu conceput special pentru montaj pe balamaua clasica, folosita la un dulap din pal sau la un dressing.



pe tema luminii din dulap am mai vorbit cand faceam dulapul din pal (proiectul aici: operatiunea dulapul). postarea este asta accesorii dulap IV, unde iti aratam cat de simplu e sa-ti faci singur o instalatie artizanala de iluminat interiorul dulapului folosind o banda de leduri si un microcontact, pe care eu l-am recuperat dintr-un mouse vechi. acum iti prezint varianta fabricata special pentru scopul asta.


lampa led balama dulap pal

lampa pentru dulap e o jucarie simpla: o piesa din plastic care inglobeaza 3 leduri, un locas pentru o baterie de 12V si un intrerupator. chestia asta se monteaza pe balamaua usii, mai exact pe partea de balama amplasata pe peretele dulapului, iar foaia de usa actioneaza butonul. cand e inchisa, usa apasa intrerupatorul si taie curentul care merge la leduri. cand deschizi usa, butonul e eliberat si ledurile se aprind.



la ce e buna chestia asta? pai, cred ca toata lumea are dulapuri intunecoase, indiferent de cat de mult soare ar fi sau de cate lumini ar fi aprinse in casa. daca pastrezi in acel dulap lucruri pretentioase, pentru care ai nevoie de lumina, cum ar fi medicamentele, trusa de ace de cusut si ate ori bijuteriile, lampa asta cu leduri e mana cereasca: poti sa scanezi continutul dulapului si sa alegi exact ce-ti trebuie din prima. nu ai nevoie de lanterna, nu e nevoie sa scoti mai multe lucruri din dulap si sa faci selectia sub lampadar sau in dreptul ferestrei.


lampa montata pe balama pal
se monteaza usor, prin simpla extragere a unui surub din balama si prinderea suportului lampii in acel surub. uite in video:





iti atrag atentia ca luminozitatea din dulap depinde mult de melamina de pe foaia din pal. adica, daca interiorul dulapului e deschis la culoare, peretii vor reflecta lumina ledurilor si vei vedea in dulap perfect. daca interiorul este inchis la culoare, vei avea mai putina lumina. la faza asta iti pot recomanda o smecherie: tapeteaza interiorul dulapului cu autocolant alb.
si inca o mentiune: bateriile de 12V folosite de lampa asta sunt destul de scumpe, dar iti asigura alimentarea lampii pe o perioada indelungata, nu trebuie sa le schimbi o data pe saptamana. deci, tot raul e spre bine.


acuma, e cazul sa-ti spun si ce mi se pare rau la lampile astea. au o problema potentiala legata de fixarea pe balama. surubul ala la care umbli e si cel de reglaj al usii. umbli la el, iar cand il strangi, ai de reglat doua lucruri simultan: usa si lampa. cu piciorul sau cu corpul misti usa, cu mana plasezi lampa in pozitia corecta. deja e complicat. plus ca surubul ala trebuie strans ca lumea, chestie care ar putea conduce la spargerea sau deformarea bucatii de plastic din care e facuta talpa lampii. deci, strangi surubul mai cu mila ca sa protejezi lampa, dar risti sa ai o problema cu usa si sa trebuiasca sa o reglezi mai des.

ca varianta sa eviti aceasta problema, cred ca e mai bine sa montezi lampa altfel decat au stabilit fabricantii. adica, o prinzi in suruburi direct pe peretele dulapului, langa balama. sau pe peretele opus balamalei. sau sus. e alegerea ta. oricum, daca faci chestia asta, o sa ajungi si tu la concluzia ca se poate extinde utilizarea lampii inclusiv la sertare.

lapa led montata langa balama pal










ce sa-ti mai zic? daca ti se par interesante lampile astea, fa rost de cateva si monteaza-le la dulapurile care au nevoie de lumina.

eu am cumparat lampile de la chinezi. prin romania inca nu le-am vazut pe rafturile vreunui magazin. ai sanse totusi s-o gasesti in online. sau te multumesti cu variantele de aici lumina pt dulap.


spor!

1 comment:

  1. Salutare!!!
    Cum pot face să cumpăr si eu aceste lumini pentru dulap???
    Ce preț au?

    ReplyDelete