meserias in bricolaj: bosch psr 14,4

12/30/16

bosch psr 14,4

surubelnita noua in colectie

surubelnita bosch psr 14,4 + cadou


la mine, mos craciun a venit mai tarziu. dar am fost chiar darnic. pardon, a fost :)

cu ocazia asta, am mai adaugat o jucarie la colectie. de fapt, am pus la colectie un pachet format din masinaria asta si un set de 39 de accesorii pentru surubelnita









surubelnita bosch psr 14,4
sa-ti zic mai intai despre surubelnita. e un model cam vechi, recunosc, dar chiar si asa e mai desteapta decat tot ce aveam eu pe acasa. presupun ca d-aia mi-a si adus-o mosul...
  • are doi acumulatori, deci am asigurata alimentare non-stop: lucrez cu unul in timp ce-l incarc pe celalalt.
  • turatia maxima de 700 rot/min (reglabila doar din forta de apasare a declansatorului)
  • cuplu de strangere reglabil in 10 trepte + o treapta de gaurire (nu patineaza mandrina indiferent de forta de strangere)
  • are schimbator de sens de rotatie plus indicator luminos pentru sensul ales. pt mine, care nu sunt atent, e o dotare buna
  • are un led care focalizeaza lumina in zona de lucru (pe bit). asta ma salveaza de efortul constant de a-mi aduce o veioza in zona de lucru si de a cauta un prelungitor pt ca, nu stiu cum se vace, dar de fiecare data cablul veiozei e cu juma de metru prea scurt...
  • mandrina e pentru scule cu coada de max ø10. cota asta ia-o in considerare doar pentru lemn. pentru metal, fabricantul da ca limita de gaurire ø8. oricum, daca tii la masinarie si vrei sa o protejezi (si sa te tina acumulatorul mai mult), cand ai de dat gauri in metal cu diametru mare e mai bine o iei din aproape in aproape: gauresti cu burghiu mic, apoi largesti pana la cota dorita.
  • are un sistem de oprire brusca a mandrinei in momentul in care-i tai alimentarea. adica atunci cand iei degetul de pe declansator, mandrina ingheatza. nu se mai roteste in virtutea inertiei inca vreun sfert de tura, ca sa-ti strice suruburile sau materialul in care insurubezi.


trusa de accesorii cadou
trusa bonus cu accesorii a fost umpluta cu generozitate. nu sunt prostii de care fabricantul nu avea nevoie si le face cadou. are cam tot ce-ti trebuie cand lucrezi cu surubelnita. mie imi este greu sa gasesc un tip de bit sau vreun accesoriu despre care sa zic: pacat ca lipseste de aici.





uite ce contine, ca sa-ntelegi de ce o descriu asa elogios:
  • varfuri de surubelnita (biti) cu cap drept (S4, 6, 7), cap cruce (PZ1, 2, 3), imbus  (Hex3, 4, 5, 6) si torx (T10, 15, 20, 25, 30, 40)
  • adaptor biti
  • burghie fier (ø2, 3, 3,3, 4, 4,2, 5, 6)
  • burghie beton (ø3, 4, 5, 6, 8)
  • burghie lemn (ø3, 4, 5, 6, 8)
  • adaptor pentru chei tubulare + 3 capete (pt cap hexagonal de 7, 8, 10)
  • cutter cu lama lata

deci, cum ziceam, daca gandeam eu trusa asta, nu cred ca o configuram altfel. nu ma pot gandi la vreun accesoriu important, pe care eu sa il folosesc in mod curent, sa lipseasca de acolo. remarc totusi ca e ceva in plus: n-as fi pus cutterul :)

uite si un video in care ma joc cu ea. il postez doar ca sa vezi scula functionand si sa o auzi cum bazaie cand e in sarcina. altceva ce sa-ti arat?



mosule, daca vrei sa daruiesti cuiva de craciun, paste, sf vasile etc vreo surubelnita, uite-le de vanzare aici: surubelnite bosch psr. daca vrei doar setul de accesorii, uite aici cateva: accesorii surubelnite electrice. cumpara si tu online, ca oricum nu prea ai timp :)


multe alte chestii despre produsele firmei gasesti aici: Bosch Home Page


spor!

No comments:

Post a Comment