meserias in bricolaj: magazie de suruburi ma 55 pentru masina de insurubat

11/30/14

magazie de suruburi ma 55 pentru masina de insurubat

bosch gsr 6-45 te & ma 55

mitraliera cu suruburi :)


rareori ma extaziez cand am in brate o scula. am vazut foarte multe la viata mea, am pus mana pe ele, le-am testat, nu sunt atat de usor de impresionat. dar cand am vazut magazia de suruburi ma 55 am avut o emotie: chestia asta e foaaaaaarte tare!




d-aia ti-o si arat. stai sa vezi ce stie sa faca si sigur iti va va placea si tie la fel de mult. nu neaparat ca sa o cumperi. dar e bine sa stii ca exista si, daca vreodata vei avea un proiect la care ti-ar prinde bine o masinarie eficienta de insurubat, sa stii ce sa ceri cu imprumut de la alti meseriasi.







scula de baza, adica masina de insurubat bosch gsr 6-45 te, ti-am aratat-o aici: masina-de-insurubat-bosch-gsr-6-45. e cazul sa completez postarea cu acest accesoriu incredibil de tare, care transforma masina intr-o adevarata mitraliera de suruburi. vorbim deci despre magazia de suruburi ma 55, un accesoriu care face ca scula sa devina din desteapta de-a dreptul geniala.


bosch gsr 6-45 te & ma 55 & banda de suruburi

magazia de suruburi iti permite sa lucrezi eficient si rapid, adica sa infiletezi suruburi la foc automat in gips carton, lemn, pal.

magazia poate fi alimentata cu suruburi in domeniul de dimensiuni

  • ø maxim 5 mm
  • lungime surub intre 25 si 55 mm
  • ø maxim cap surub 9,5 mm.


hai sa vedem cum functioneaza. pornim de la dotarea standard a masinii de insurubat bosch gsr 6-45 te. demontezi limitatorul de adancime de pe masina, scoti capul de surubelnita, pui capul special de surubelnita, montezi magazia.
montarea / demontarea acestor chestii se face simplu: tragi de ele in afara / le impingi inauntru pana auzi un click.




magazia de suruburi se poate monta pe masina de insurubat in orice pozitie doresti (pozitia fata de aceasta se poate modifica din 45 in 45˚).

ca sa o poti folosi mai ai de alimentat magazia cu o banda de suruburi, adica treci banda aia prin ghidajul special. cand ajungi cu ea in varf, o introduci in mecanismul de alimentare automata, impinge banda aia pana cand auzi primul click. adica primul surub trebuie sa ajunga cu o treapta de fixare inainte de centrul limitatorului de surub. daca in vorbe suna aiurea, uita-te in video:





de acum, masinaria e pregatita. cand ai in fatza "inamicul" ii dai drumul la rafala de suruburi :)




benzi cu suruburi de diferite dimensiuni



magazia asta functioneaza cu suruburi de dimensiuni diferite.

ca sa le folosesti, trebuie sa reglezi si magazia pentru lungimea aferenta. chestia asta se face prin simpla apasare a unui stift, apoi prin impingerea limitatorului de surub pana cand sagetile de pe scala divizata ajung in dreptul lungimii corespunzatoare (vezi in foto si video).

 
reglaj magazie suruburi in
functie de lungimea surubului
reglaj adancime de insurubare pe ma 55
  


ca si la masina bosch gsr 6-45 te, poti regla adancimea de insurubare pe magazia de suruburi ma 55. chestia asta o faci de la selectorul aflat in lateral.

evident, cel mai bine se sa faci cateva insurubari de proba, sa reglezi adancimea asta exact cum vrei inainte de a te apuca de lucru.

la final, uite cum functioneaza mitraliera de suruburi:




tips:
  • magazia functioneaza doar cu masinaria setata pe sensul de rotatie spre dreapta (insurubare)
  • poti insuruba doar perpendicular pe placa. daca vrei sa pui suruburi inclinate trebuie sa folosesti masina fara magazie si fara limitatorul de adancime. sau, mai simplu, folosesti o surubelnita / bormasina normala
  • primele doua suruburi de pe banda trebuie scoase, astfel incat sa poti pozitiona banda de suruburi cum trebuie fata de varful magaziei


nu stiu ce crezi tu acum, dupa ce ai vazut ce poate, dar mie mi se pare o scula extrem de interesanta. nu mi-o cumpar pentru ca nu am ce face cu ea. dar asa, de panoplie, ca sa ma laud ca o am, eu zic ar merita investitia :)

daca o vrei, uite-o aici: autoalimentare suruburi

spor!

No comments:

Post a Comment