meserias in bricolaj: bormasina unghiulara bosch gwb 10-8-li

1/25/15

bormasina unghiulara bosch gwb 10-8-li

masina de gaurit unghiulara

bosch gwb 10.8 li professional

astazi iti voi arata o alta scula foarte misto, cu care se poate lucra din orice pozitie, oriunde, pana si in cel mai inaccesibil cotlon: bormasina unghiulara bosch gwb 10,8-li professional

are un cap foarte scurt (11 cm), cu pozitie reglabila unghiular in 5 trepte, cu mandrina auto-lock de 10 mm, turatie de 1300 rot/min, perfecta pentru gaurit acolo unde alte masini nu incap.









am mai discutat noi despre lucrul in locuri greu accesibile si ti-am aratat aici gaurire-dupa-colt un accesoriu misto de folosit in mandrina unei bormasini normale, cu care-ti faci treaba. dar bormasina de azi e profi. laser, frate, laser :)

hai sa vedem ce stie sa faca
discutia despre bormasini este exact ca la concursurile de frumusete: daca are 90-60-90, se califica :). masinaria asta are alte cote, dar la categoria ei dimensiunile respective descriu perfectiunea:
poziti reglare cap
bosch gwb 10.8 li professional
  • cap foarte scurt: 11 cm (e mai compacta decat dispozitivul amintit mai sus, care are 13 cm)
  • cap reglabil in 5 pozitii: 0˚, 22,5˚, 45˚, 67,5˚ si 90˚
  • mandrina auto-lock (prindere rapida a burghiului)
  • ΓΈ max coada de scula - 10 mm
  • turatie reglabila continuu (0 - 1300 rot/min) in functie de forta de apasare pe butonul declansator
  • lampa led care lumineaza in zona de lucru








uite-o cat e de frumoasa si desteapta:



in functie de ce-i pui in mandrina, bormasina poate fi folosita la gaurit, filetat, insurubat, periat / slefuit etc. daca te uiti in gama de accesorii o sa vezi ca ai de unde alege.




bosch gwi 10.8 li professional
sursa http://www.bosch-do-it.com/ro
toate bormasinile pot fi folosite pe post de surubelnita, dar bosch gwb 10,8 li are un plus. este foarte bine dotata pentru aceasta operatiune pentru ca fabricantul a dotat-o cu un sistem de frana de motor pentru protectia surubului.
adica, in secunda in care vezi ca surubul a ajuns la capat si ai luat degetul de pe declansator, mandrina se opreste instantaneu, ingheatza, nu se mai roteste in virtutea inertiei inca vreun sfert de tura, sa rupa surubul / sa strice filetul.

acum pot sa-ti prezint si alternativa dedicata insurubarii. e sora buna a bormasinii, dar experta in insurubare, pe nume surubelnita unghiulara bosch gwi 10,8-li professional. are un cap si mai scurt, de numai 9,5 cm, care e reglabil la aceleasi unghiuri. uite-o in poza luata de pe site-ul fabricantului




uite si cum functioneaza mandrina rapida de la bosch gwb:





ambele masinarii (de gaurit si de insurubat) sunt alimentate de generatia desteapta de acumulatori li-ion, care inseamna durata de functionare mai mare si incarcare rapida. plus sistemul bosch electronic cell protection (ECP), care protejeaza acumulatorul de suprasolicitare, supraincalzire si descarcare.




mare lucru n-am avut de filmat cu scula asta, dar tot mi-a placut sa gauresc o bucata de lemn. asa, de proba :)





la final, iti spun ca asta-i o scula profesionala. nu e pentru un meserias care bricoleaza din cand in cand cate ceva. e prea specializata, isi gaseste locul mai degraba intr-un service auto, la o fabrica, in dotarea unei echipe de montaj etc. deci nu ti-am aratat-o la gandul ca o vei cumpara, ci doar asa, ca sa vezi ce de scule destepte exista pe lume. nici macar nu e de vanzare in magazinele online, sa-ti dau un link. poti lua doar dispozitive care, montate pe bormasina normala, sa o faca sa semene cu scula asta. adica astea de aici: adaptoare unghiulare






spor!

No comments:

Post a Comment