meserias in bricolaj: spalator cu apa sub presiune

3/30/18

spalator cu apa sub presiune

skil high pressure washer

high pressure washer skil




a venit primavara si ne pregatim cu totii sa iesim in curte la un gratar sau la o bere. mai intai trebuie sa pregatim terenul dupa iarna asta lunga: incepem curatenia de primavara!

cel mai important ajutor in acest proiect as zice ca este spalatorul cu apa la presiune mare.

anul asta m-am innoit: mi-am luat un skil 0761 AA high pressure washer si vreau sa ti-l arat in postarea asta.



sa-ti zic de ce l-am luat:

  • mi-a placut in primul rand pentru ca e compact, mignon, deci nu ma streseaza nici la la manevrare, nici la depozitare. e un criteriu important pentru ca am multe scule si chiar e o problema sa le inghesui pe toate in acelasi spatiu. pe carcasa are montat un suport pe care poti strange tot ce se afla in afara masinariei: cablul de alimentare, furtunul de presiune, lancea si pistolul. toate se infasoara acolo sau se aseaza in locase speciale prevazute, astfel incat ai o masinarie pe care o poti depozita oriunde pentru ca ocupa un spatiu redus. 

merita mentionat ca mic nu inseamna si slab. dimpotriva, e o scula puternica, jetul scos de lance are 100 de bari.

  • mi-a placut si pentru ca are raza mare de actiune. furtunul de presiune are 5m, la fel si cablul de alimentare, la care se adauga lancea de 1m. deci imi ofera libertatea sa lucrez destul de mult in jurul lui fara sa fiu nevoit sa-l mut prea des. 

  • inca o chestie care m-a convins: pompa de mare presiune, adica inima acestei scule, e facuta din aluminiu, deci o piesa rezistenta si fiabila, nu moare dupa doua ore de functionare. 
skil 0761 AA high pressure washer

hai sa vorbim un pic despre ce stie sa faca masinaria asta.

scula e dotata cu un racord de apa la furtun cu mufa rapida, are o lance formata din doua bucati care fi reglata sa ofere jet punctiform sau evantai. mai are ca accesoriu un recipient pentru detergent, care se monteaza foarte usor. pregatirea de functionare (din momentul in care o scoti din cutie si pana o poti porni) dureaza un minut si jumatate. n-ai nevoie de cunostinte in hidraulica ori de scule speciale. uite in video pregatirea sculei pentru exploatare:




!!! inainte s-o pornim, sa vorbim un pic despre securitate. scula se racordeaza la instalatiile de apa si curent. combinatia asta e periculoasa daca nu esti atent. deci, nu folosi prize improvizate, cabluri defecte, mufe de furtun defecte, furtun gaurit. eu n-am auzit niciodata de vreun om electrocutat cand lucra cu asemenea masinarie, dar asta nu inseamna ca nu se pot produce nenorociri. lucreaza cu cap!


!!! scula nu trebuie sa incapa pe mana copiilor, lancea nu trebuie indreptata spre persoane ori animale. de asemenea, nu trebuie sa uzi instalatia electrica. in rest, faci ce vrei cu ea. 




hai sa-ti spun ce am facut eu cu ea.

utilizare:



  • am indepartat depunerile de muschi din zonele ude ale trotuarului, alea care se transforma in patinoare chiar si-n timpul verii. 

  • am eliminat murdarie dura si rezistenta de tot felul: picaturi de vopsea pe beton, picaturi de beton pe vopsea, smoala de pe trotuar, mizeria de pe dale sau gresie antiderapanta (vorbim despre suprafetele rugoase, care nu pot fi spalate altfel) etc 

  • am mai folosit scula la spalat tamplaria termopan si plasele de tantari. mare grija in cazul plaselor! daca apropii prea mult jetul, le poti sfasia 

  • am mai curatat tencuiala casei de pete de tot felul, dar tot asa, cu grija, de la distanta. jetul e atat de puternic incat risti sa inlaturi mizeria cu tot cu tencuiala :) 

  • am eliminat murdarie de care nu te-ai fi gandit ca poti scapa cu apa: mucegaiul de pe lemn! eu am pregatit gardul de lemn pentru o noua impregnare cu ulei (mi-am dorit gard cu aspect de lemn natur, dar sipcile sunt protejate de umezeala cu ulei). varianta ideala de a scapa de negreala aia care s-a format de-a lungul anilor, de a aduce lemnul la aspectul initial, a fost spalarea cu jet de apa cu presiune mare. uite in video cat de frumos se curata:



  • merge si la spalatul covoarelor, in special in cazul petelor nasoale. dar si aici trebuie sa ai grija sa nu apropi prea mult lancea de tesatura ca sa nu tai covorul cu jetul puternic! 

  • scula asta spala si sifoanele de pardoseala din exterior / interior + sifoanele de chiuveta, cada. presiunea indeparteaza orice depunere cu putinta



  • nu mai zic de spalatul masinii, ca e clasic

  • pentru ca inca mai era zapada in curte, eu am incercat si o utilizare noua pe principiul “cui pe cui se scoate”: topirea ghetii, lupti cu apa calda impotriva apei inghetate. uite in video ce a iesit din experimentul asta: 


consumul de apa e relativ mic, asa ca in caz de nevoie merita folosita si la asta. totul e sa ai libera scurgerea (sa nu fie inghetate sau colmatate rigola si sifonul de pe trotuar, sa te inunzi singur).



tips:
  • curata din cand in cand filtrul de la intrarea in masinarie. nu e din cauza sculei, nu e din cauza apei de la robinet, e din cauza algelor si a impuritatilor care se strang pe furtunul de alimentare 
  • curata din cand in cand si duza de iesire (din varful lancei). primesti in pachet un ac de curatare lipit cu banda adeziva de manualul cu instructiuni 
    filtru de apa si ac de curatare lance
  • foloseste jetul evantai cand cureti materiale care se pot degrada mecanic: textile, tencuiala, suprafete vopsite etc. jetul punctiform le poate gauri, coji vopseaua, gauri tencuiala!
  • in plus, mentine distanta intre lance si aceste obiecte. jetul e foarte puternic, de aproape risti sa le distrugi


ce sa-ti mai zic? eu am facut curatenie luna in curte cu ajutorul acestei scule si mi-a placut. e eficienta, isi face treaba pentru care a fost construita. presiunea apei e acoperitoare pentru utilizarile din gospodarie, consumul de apa e ok ( 370 l/h), nu ocupa prea mult spatiu la depozitare, e pe placul gospodarului din mine :)


daca o vrei, uite-o aici de vanzare online: aparat spalat presiune skil

uite aici si alte variante de: aparate spalat presiune

spor!

No comments:

Post a Comment