kit de curatare panouri fotovoltaice
cum sa rezolv o asemenea problema? un mop a fost varianta aleasa pentru frecare, insa ramanea problema cozii. una extensibila telescopica nu exista pt asemenea deschideri.
solutia a venit de la cosari, care au o scula cu care curata cosurile de fum. o perie infipta intr-o coada din bucati. alea din poza: lungime 1,4 m fiecare, care au la un capat o gaura filetata, iar la celalalt o tija filetata, metric 12 amandoua. functionarea e simpla: cureti pe o lungime de 1,4 metri, apoi montezi inca un segment si cureti pe urmatorii 1,4 metri si asa mai departe.

am luat din dedeman 4 segmente d-alea, am luat si un mop plus o piulita de 12, sa prind mopul in tija. ca backup am cumparat si o perie d-aia de cosar. m-am gandit ca pot schimba sistemul lor de curatare, lamele de plastic rigid, cu carpe. asta, in cazul in care nu ar fi functionat povestea cu mopul.
din fericire, a functionat. am gaurit partea de plastic a mopului, l-am atasat la coada, l-am strans cu piulita si am trecut la treaba. am urcat pe scara, am pus furtunul cu apa pe panouri si am inceput sa le curat. cu putina bunavointa am panouri fotovoltaice curate bec! de acum sa vina soarele, sa produc megawatii :)
e drept ca mi-am cam udat hainele, dar data viitoare o sa stiu cum sa procedez ca sa scap mai putin afectat.
e drept ca mi-am cam udat hainele, dar data viitoare o sa stiu cum sa procedez ca sa scap mai putin afectat.
o ultima remarca, atunci cand o sa am chef, o sa ma urc pe casa si o sa spal si panourile solare cu kitul asta. pentru ca pot :)
spor, meseriasule!
No comments:
Post a Comment