meserias in bricolaj: motocoasa rupe-tot

5/11/17

motocoasa rupe-tot

scula care te transforma in taticul gradinii :)

motocoasa pe benzina erman

atatea reclame la motocoase am vazut la tv in ultima vreme, ca pana la urma am zis sa fac si eu o postare despre scula asta. punlicitatea asta starneste interesul si pun pariu ca vreti sa o vedeti in actiune. mai ales ca suntem in plin sezon de gradinarit.


am pus mana pe o motocoasa erman em-bc430. e varianta pe combustibili fosili a unui trimmer. asadar, e pusa in miscare de un motor pe benzina in doi timpi, 49cc, 5cp. dupa cum vezi, e ca un scuter, numai ca il duci tu in spate, nu invers :). e o scula ieftina, la vreo 100 de euro, adica la jumatate de pret fata de cele mai multe existente pe piata. hai sa vedem ce stie sa faca.



ca de fiecare data, incep prezentarea cu capitolul “siguranta”

!! citeste instructiunile oferite de fabricant si respecta ce zic oamenii aia acolo! este o scula cu care te poti accidenta grav sau ii poti accidenta pe altii. nu lucra in apropierea altor oameni sau a animalelor. nu duce lama in apropiere de pietris / beton / alte obiecte. cand intra in raza de actiune a cutitelor. acestea pot fi propulsate cu viteza si la mare distanta! nu te juca cu scula asta. la hollywood inca n-au fost facute filme de groaza cu motocoasa, dar asta se intampla doar pentru ca producatorii aia de filme habar n-au ca exista aceasta scula mortala. cand vor afla si ei, o vor distribui rapid in ceva thriller sangeros!



cum ziceam, motocoasa erman e o scula puternica. odata ce ai pornit-o, simti asta la mana, dar si la ureche, pana sa te apuci sa tai lucruri cu ea. adica, prima impresie e ca iti permite sa tai cu ea nu doar gazon. motocoasa asta rupe orice tufa, maracine, chiar arbusti, nu degeaba i-am zis multifunctionala. lucrezi cu ea in functie de ce accesorii ii montezi pe ax:
cutit trilamelar motocoasa benzina

  • un cutit trilamelar (ala montat de pe masinaria pozata) pentru vegetatie mai rezistenta (tufe, maracini). cu asta poti taia, dar l-as recomanda si pentru modelarea gardului viu






      disc dinti vidia si
      cap trimmer 2xfir nylon
    • un cap trimmer (tambur cu doua fire de nylon 2mm grosime) pentru gazon / iarba banala
    • un disc de circular pentru tufe zdravene & arbusti. discul asta are dinti vidia. nu inteleg de ce, dar e clar ca producatorul e pus pe fapte mari.









    pe langa muschii si mijloacele variate de taiere cu care e dotata, motocoasa asta e recomandata de independenta energetica. nu o alimentezi cu curent electric, deci nu depinzi de amplasarea prizei ori de dimensiunea prelungitorului. te duci sa lucrezi cu ea chiar si in cel mai ascuns colt al gradinii, dincolo de gard, la vecina aia dragutza de la doua case mai la dreapta, unde vrei tu. cata vreme ai benzina si ulei, esti ok. poti plasa scula in masina si te duci sa cosesti si pe terenul de la tara.


    din punct de vedere al comenzilor, e o scula simpla, usor de "invatat". butoanele sunt grupate pe manerul de la mana dreapta, deci foarte accesibile, iar folosirea lor e intuitiva. manerul e ca un panou de control cu patru butoane mari si late:
    panou control motocoasa benzina

    • on /off
    • siguranta pentru declansator (previne pornirea din greseala a masinariei)
    • buton declansator
    • buton de blocare a declansatorului pe pozitia apasat (mentine motocoasa in functiune fara sa mai apesi tu pe nimic)


    uite un film cu pornire, oprire, accelerare, blocare pe on:



    ham motocoasa benzina
    nu stiu cat te tine un plin, dar eu n-am reusit sa golesc rezervorul ala intr-o ora de lucrat cu ea. cred totusi ca mai important e sa te tina muschii, pentru ca scula cantareste vreo 9 kile. ca sa te misti cu gratie, primesti oricum un ham, cu ajutorul caruia transferi greutatea motocoasei pe umeri, iar mainile iti raman libere pentru a putea directiona precis capul de taiere spre zona vizata.




    nu am pus un video si cu taierile pe care le poate face ca sa nu incarc inutil postarea asta. iti inchipui si tu ce ravagii face cand o scapi in vegetatie. sau ce minunatii ies cand o manuiesti cu talent. daca vrei sa vezi ce poti face cu ea, consulta sectiunea cu sculele de gradinarit: scule-ingrijire-gazon


    daca ti se pare ca ti-ar sta bine cu o motocoasa de-asta pe benzina in spate, uite niste variante vandute online: motocoase benzina de la 369 ron in sus. gasesti scule pentru toate gusturile si buzunarele.


    spor la ciopartit vegetatia in exces!

    No comments:

    Post a Comment