meserias in bricolaj: bormasina makita & aspirator

12/14/14

bormasina makita & aspirator

pachet bormasina makita + aspirator



bormasina makita + aspirator + geanta
am gasit o oferta cel putin interesanta la atelierul tau, destinata meseriasului cu bun simt. adica cel care merge la o lucrare, isi face treaba bine si lasa curat locul de munca.

pachetul cuprinde:
  • bormasina cu acumulator makita df330, cu care poti face o groaza de operatiuni
  • aspiratorul cu acumulator cl100, cu care faci o singura chestie: curatenie







hai sa discutam despre ce e in pachetul asta

bormasina (sau surubelnita, ca stie sa faca de toate)

bormasina makita df330
e mica si usoara, dar aparentele sunt inselatoare. e din domeniul professional, deci baietii au dotat-o din fabrica cu un motor foarte puternic.
ca sa-ti faci o idee, iti spun ca dezvolta un moment de torsiune maxim de 24 Nm, ceea ce e foarte mult pentru calibrul ei. ai grija cum o tii in maini cand gauresti / insurubezi, sa nu te invarta cu totul!

acuma, nu te gandi ca vei rupe orice surub cu o asemenea forta. puterea masinariei e reglabila in 18 trepte + una pentru gaurire, deci poti seta forta de strangere in tot spectrul de valori, pornind de la suruburi delicate, pentru ceasornicarie, la suruboaiele pentru montat traverse de cale ferata. bine, exagerez, dar cred ca ai prins ideea.

turatia e variabila in functie de forta de apasare pe declansator, dar mai ai si optiunea de a regla turatia din comutatorul plasat in partea de sus. valoarea maxima este de 1300 rot/min.

masina are mandrina rapida si poate fixa o scula cu coada de ø max 10 mm. fabricantul mai recomanda gaurire in otel la ø max 10 mm, iar in lemn la ø max 21 mm

mai e dotata cu schimbator de sens de rotatie, led pentru iluminarea zonei de lucru etc.

hai, ca ma opresc. nu mai descriu o bormasina prin adjective sau prin enumerarea dotarilor. mai bine ti-o arat la lucru. uite in video cum ma joc un pic cu ea si incerc sa-ti arat cam tot ce face:


(sper ca ai observat diferenta intre fortele dezvoltate la treapta 1 si treapta 18 de putere. la 1 mandrina incepe sa patineze cand abia o apuci cu doua degete, iar la 18 trebuie sa o tii cu toata palma si sa strangi cu putere ca s-o poti opri)


aspiratorul

aspirator cu acumulator
e alimentat cu acelasi acumulator ca bormasina, deci dupa ce-ti faci treaba muti acumulatorul in aspirator si faci curatenie.

are tot ce-i trebuie unei asemenea scule ca sa opereze in conditii bune: tub de extensie, duza normala si duza de colt. ma abtin sa fac gluma previzibila despre ceea ce stie un aspirator sa faca :), dar trebuie sa spun ca-i foarte bun nu doar pentru un meserias, ci si pentru curatenie in masina.






doi acumulatori li-ion

suna bine ca sunt doi. e solutia ideala, mai ales ca timpul de incarcare pentru unul este de sub o ora. deci poti lucra incontinuu cu unul in scula, celalalt la incarcat.


altele

pachetul mai contine un set de burghie de lemn si metal, un bit dublu (cap normal si cruce), incarcatorul pentru acumulatori  si geanta in care sa le pui pe toate cand trebuie sa te deplasezi "inarmat" cu scula.

poate ultima chestie interesanta pe care o pot aminti este pretul pachetului. de-aia mi-a si placut, ca l-au redus aproape la jumatate. cu 46 %, pentru amatorii de cifre exacte.


nu mai filmez si eu o gaurire sau o insurubare si nici functionarea aspiratorului. gasesti demonstratii pentru ambele scule pe pagina magazinului online. adica aici: pachet-special-makita-cu-aspirator




spor!

No comments:

Post a Comment