meserias in bricolaj: dus cu leduri

3/14/15

dus cu leduri

dusul luminos

dus cu led

azi iti arat o jucarie draguta, buna pentru cei care obisnuiesc sa faca lucruri interesante in baie si vor sa-si asigure o atmosfera mai speciala.

e vorba de un cap de dus luminos, dus cu leduri, un kitsch inutil la prima vedere, dar totodata un accesoriu interesant daca:
1.) stii cum si 2.) ai cu cine sa-l folosesti :)








dusul asta este disponibil in doua variante:

  • dus termosensibil, cu leduri in trei culori, care indica temperatura apei.corespondenta culorlor cu perceptia noastra asupra apei ar fi asta: verde - apa e cam rece, albastru - e cald si bine, rosu - apaa devenit fierbinte. asta e si spectaculos, si practic.
  • dus "pom de craciun", cum e cel pe care ti-l arat eu. asta lumineaza in 7 culori indiferent de temperatura apei. deci iti ofera doar spectacol.

ca utilizare, e extrem de simplu: il cumperi, il insurubezi in olandeza de la capatul furtunului, il folosesti. o poti face cu lumina din baie aprinsa sau stinsa, in functie de operatiune. eu vad doua situatii speciale in care dusul asta isi merita banii:

  • cand ii faci baie copilului
  • cand la dus participa mai mult de o persoana. de preferat tu si meseriasa ta :)



in cazul copiilor, treburile sunt clare: unii nu se impaca cu apa. cauze pot fi multe: frica de apa, experiente nefericite cu sampon in ochi, contact cu apa prea rece sau prea calda etc. in asemenea cazuri, ca sa reusesti sa speli copilul trebuie sa-i distragi atentia cumva, sa-l pacalesti, ca sa nu ai parte de o baitza cu racnete. iar dusul ala cu luminite colorate e perfect. il va incanta pe copil, ocazie cu care experienta baitei va deveni brusc una foarte placuta pentru toata lumea. ai grija, s-ar putea sa nu mai vrea sa iasa din apa :)

despre cazul "b" sunt mult mai multe lucruri de discutat, dar nu e asta locul unde sa o facem. e o postare cu audienta generala, nu pentru public 18+, deci n-o sa-ti spun decat cum se incepe: se stinge lumina, se incuie usa, se potriveste apa, se baga meseriasa sub dus etc (asta e un etc foooarte cuprinzator :). producatorul se lauda ca dusul produce o atmosfera romantica. nu-ti ramane decat sa incerci.

as mentiona totusi ca si daca esti singur sub dus accesoriul asta luminos poate fi misto. mai schimbi si tu cate ceva din rutina zilnica.


hai sa vedem ce trebuie facut ca sa functioneze. jucaria e usor de utilizat pentru ca nu necesita sursa de alimentare electrica (baterie / acumulator / 220V). il montezi si-i dai drumul, end of story. nu consumabile, nu pericol de electrocutare. iar efectul e spectaculos. e drept, la asta are poate contribui din plin si meseriasa :)

uite cat de simplu se monteaza: il scoti pe cel vechi si il pui pe cel nou. fii atent la garnitura!





sa pomenesc si de presiunea apei. nu ai nevoie de 10 bari in coloana ca sa functioneze. e drept, cand dai drumul la apa cu debit foarte mic n-o sa lumineze (vezi in video), dar e de ajuns sa cresti un pic debitul si ledurile alea se vor aprinde. ca idee, in instalatia de apa cu care am facut filmarea sunt fix 3 bari.


uite in video de mai jos si cum functioneaza odata ce l-ai instalat (din film lipsesc utilizatorii. pui tu sub jetul de apa pe cine doresti).





daca ti se pare interesant, cauta ceva pe placul tau aici dus cu ledcumpara-l si foloseste-l pana nu mai poti :)



spor!

No comments:

Post a Comment