meserias in bricolaj: reparatie artizanala scuter kymco

4/3/20

reparatie artizanala scuter kymco

garnitura rupta de carburator kymco

garnitura carburator din silicon de chiuvete :)



e stare de urgenta, tara e in carantina, deci nu prea ies din casa. dar am o problema: curge benzina din carburatorul scuterului meu kymco agility 50. am desfacut capacul si am vazut ca s-a rupt garnitura. nu ma intrebati de ce, ca nu inteleg. presupun ca am umblat prea mult la carburator, i-am scos capacul prea des, am fost neatent cand am manevrat-o, asa ca s-a slabit si in cele din urma s-a rupt. ideea era ca trebuia s-o schimb.

de unde sa iau piesa noua? aia de la kymco (distribuitorul oficial), care ar fi fost mai aproape de mine, mi-au zis ca ei nu vand garnitura separata, ca trebuie sa cumpar tot capacul de carburator. what? ati innebunit? alt magazin de piese e departe, parca n-as traversa orasul dupa o garnitura...



am o problema. cum o rezolv?


deci curge benzina din scuter, eu il folosesc sa ma duc la magazin, asa ca trebuie sa repar defectiunea, chiar si asa, fara piesa de schimb.

am gandit un pic si am ajuns la o solutie pe care as defini-o ca cea mai mare tiganie auto-moto pe care am facut-o eu vreodata. dar merge :)
garnitura rupta
de carburator

ideea e ca temperatura carburatorului nu este ridicata, deci materialul garniturii nu trebuie sa fie termorezistent. siliconul pentru instalatii sanitara e rezistent la benzina, nu se dizolva, nu se topeste, nu se inmoaie. asadar, siliconul de instalatii a fost solutia!


facem garnituri


am demontat capacul carburatorului, l-am sters bine si am pus silicon sanitar. am intins un strat subtire, care sa umple locasul pentru garnitura si sa treaca un pic peste capac. de ce? pai, siliconul asta e elastic, iar cand montez capacul la loc sa fie acolo un pic de silicon care sa se preseze intre capac si corp, sa etanseze prinderea.
silicon pentru garnitura carburator

am pus silicon cu grija ca sa nu astup traseele benzinei (e un stut pe capac corespunzator unei gauri din corpul carburatorului – daca te uiti, il identifici).


"garnitura" artizanala pusa la uscat
ai grija pe unde pui silicon,
sa nu colmatezi / intrerupi circuitul benzinei












am lasat siliconul sa se usuce un pic, am mai finisat stratul cu degetele ca sa fie egal ca grosime si l-am montat. am dat o cheie, merge!

uite-l cum porneste cu garnitura facuta din silicon de instalatii:



nu face ca mine :)


repet: ce am facut eu e o taranie maxima. iti dai seama ca n-o s-o las asa. dar doua-trei zile, pana imi fac drum pe la magazinul de piese moto si reusesc sa cumpar o garnitura noua, o sa ma tina. nu mai pierd benzina, scuterul e functional, viata e dulce. sunt in carantina, dar macar scuterul e functional.


cata vreme stai si tu in casa, uite niste carti 1, carti 2, carti 3, carti 4 de citit. hai sa ramanem acasa, in siguranta. si sa iesim mai destepti din incercarea asta.



spor! si carantina placuta :)

No comments:

Post a Comment