meserias in bricolaj: arta pentru rama

2/13/13

arta pentru rama


artisticaraie de inramat




decoratiune mozaic

in postul anterior (rama foto / tablou) am facut o rama. daca tot e maina ziua indragostitilor, hai sa-ti vand un pont despre o lucrare originala de asezat in rama asta. o iubita de meserias merita un cadou pe masura priceperii lui: o lucrare artistica realizata din mozaic. e o chestie simpla, ai timp sa o faci pana maine.

pentru acest proiect, meseriasul din tine trebuie sa se dea la o parte si sa-l lase la mansa pe artistul din tine. sau, daca esti antitalent, ca mine :), te ocupi cu partea tehnica, iar pentru zona artistica delegi artistul familiei, un prieten / o prietena cu veleitati de picasso.
in cadoul asta tu vei scrie probabil ceva de genul "I love you" sau vei face o inimioara si floricele, mesaje & desene standard pentru 14 februarue. in exemplul prezentat de mine vei vedea clasicul "joy jumping"




 
presupunand ca ai fabricat deja rama (procesul e prezentat aici rama foto / tablou), iti mai trebuie materia prima pentru partea artistica. vorbim despre mozaic, vandut in magazinele de materiale de constructii - raionul faianta, folosit in mod normal la placat peretii in bai / bucatarii / piscine. pentru lipit folosesti orice adeziv universal. eu am pus prenadez



mozaic
mozaicul se gaseste in forma patrata sau dreptunghiulara si e realizat in mai multe dimensiuni / materiale / culori / grosimi. in raft il vei vedea sub forma de folie de 30 / 30 cm sau 33 / 33 sau alte dimensiuni, cu piesele lipite pe o bucata de plasa. exista mozaic de sticla, de piatra cu model in relief, piatra neteda, piatra acoperita cu tabla cromata lucioasa / matuita, piatra acoperita cu tabla de cupru etc. trebuie doar sa vizitezi magazinele de profil si sa studiezi oferta, apoi sa te gandesti cam ce ti-ar putea iesi tie prin combinarea bucatilor de mozaic. cumperi, il dezlipesti de pe plasa si treci la partea de creatie.
 
 
folie mozaic
trebuie sa tii cont de greutatea mozaicului, asa ca alege cu grija suportul pe care-l lipesti. daca e o foaie de hartie, aceasta poate ceda. lipeste-l mai degraba pe o bucata de carton, pe placaj (folosesti un placaj cu fatza, nu simplu) sau foloseste o placa de plexiglas. lucrarea de arta se poate limita la mozaic sau poti folosi si bucatele de oglinda / geam pictat. in functie de inspiratie, mai poti completa lucrarea cu ceva pictat pe suport.





detaliu mozaic inramat



eu iti prezint aici o mostra de creatie din mozaic de sticla in patru culori, lipit pe placaj alb. nu am pus foaie de sticla la rama, toata frumusestea e ca mozaicul ala sa fie in relief. deci din cand in cand voi avea de sters praful de pe aceasta lucrare
 


 
mai multe despre acest proiect de decoratiune nu am ce spune. iti place ideea? deseneaza modelul, cumpara materialele si da-i drumul la treaba. spor!


mozaic perete
dupa ce trece ziua indragostitilor redevii un maestru in bricolaj si poti face nenumarate lucruri dragute cu mozaic / bucatele de sticla / oglinda.
in caz ca vrei sa decorezi vreun perete gol de acasa, uite inca o idee.
mozaicul folosit de mine e mai special: dreptunghiular, 15 cm lungime. l-am lipit direct pe zid, pus la boloboc.

inca nu stiu ce-o sa fac cand voi fi nevoit sa zugravesc :-)
 

ai terminat? meriti o bere :)

noroc, artistule! si happy valentine's day!





No comments:

Post a Comment