meserias in bricolaj: inca o foarfeca pentru crengi

3/29/15

inca o foarfeca pentru crengi

foarfeca tuns crengi

foarfeca crengi

am pus mana pe inca un tip de foarfeca de taiat crengi. cum tocmai este sezonul taierilor pentru formarea coroanei, ti-o prezint aici.








nu e mare lucru de povestit pe tema asta, caci scula e simplutza, o foarfeca banala. ceea ce o scoate din anonimat e coada lunga, care-ti permite sa tai crengi aflate la inaltime. si iti mai permite sa faci o lucrare de arta pentru ca in timp ce faci taierea esti la distanta de pom, ai cat de cat perspectiva asupra operei tale si poti sa o admiri / critici.

mecanica foarfecii e simpla: un maner, o coada lunga din aluminiu si o tija filetata care o traverseaza si conduce miscarea de la maner pana la varf, catre foarfeca propriu-zisa.

foarfeci de gradina
lungimea cozii este de 1,5 m, deci in prelungirea bratului tau, care ajunge la 2,2 m (m-am masurat pe mine cu mana ridicata si nu sunt baschetbalist :) tai cu ea crengile situate la inaltime de pana la 3,7 m. nu e mult, comparativ cu scula de aici taiere-crengi-la-inaltime, dar as zice ca inaltimea asta e acoperitoare pentru vegetatia care creste pe langa casa omului.

uite-o in poza alaturi de alte doua variante de foarfeci, ca sa te prinzi ce avantaj iti confera utilizarea ei




diametrul maxim al ramurii pe care o poti taia este de 10 mm. ai putea zice ca e cam putin, dar da-mi voie sa zic ca scula e perfecta pentru operatiunea de tuns vegetatia. caci pentru tuns asta e destinata, in timp ce taierile (crengi mai groase) le faci cu scule mai potente.



in video de mai sus n-o sa vezi nimic spectaculos. am pus demonstratia asta de utilizare ca sa-ti arat ca aia 10 mm grosime maxima de creanga declarati de fabricant sunt de fapt vreo 15. si nu mi-am rupt mainile cand taiam. dimpotriva, tineam creanga cu o mana, iar cu cealalta abia reuseam sa manevrez foarfeca lunga de 1,5 metri, in conditiile in care voiam sa fiu aproape de camera, sa vad ce filmeaza. deci foarfeca are muschi, iti faci treaba cu ea.


uite si cateva ustensile de genul asta de vanzare aici: foarfeci gradina





spor!

No comments:

Post a Comment