meserias in bricolaj: taiere teava cupru

3/3/14

taiere teava cupru

dispozitiv taiere teava

dispozitiv taiere teava cupru





dispozitivul pe care ti-l prezint aici nu e un must have in geanta ta de meserias. poti taia o teava de cupru cu bomfaierul, cu pendularul ori cu flexul sau o rupi cu mana:).
totusi, daca ai de gand sa lucrezi frecvent in cupru un dispozitiv cu care sa tai elegant si curat nu-ti strica.






postarea asta nu va cuprinde prea multe vorbe, caci nu ai ce zice despre o scula care realizeaza o operatiune atat de simpla. voi pune cateva poze ca sa vezi cum arata teava in diferite variante de taiere si sa faci diferentza intre sculele respective.

de la stanga la dreapta:
teava de cupru rupta cu mana :) / taiata cu bomfaier / taiata cu pendular /
taiata cu flex / taiata cu dispozitivul special


din poza de mai sus asta iti dai seama ca in toate variantele trebuie sa faci curat dupa scula (sa debavurezi capatul taiat). exceptie: dupa dispozitivul special de taiat nu mai ai nimic de facut!

uite si un video demonstrativ, sa te prinzi ce am vrut sa spun prin "taiere eleganta".

uite si in detaliu cum taie rola aia:
  • ar mai trebui sa spun ca acest dispozitiv taie tevi intr-o anumita plaja de diametre. asta prezentat in postare e un taietor telescopic pentru tevi de la 4 la 28 mm.
  • inca o mentiune: la anumite dispozitive, rola care realizeaza taierea propriu-zisa se poate schimba. deci e cazul sa fii atent cand cumperi si sa intrebi.
  • o ultima mentiune: exista asemenea dispozitiv si pentru tevi de otel.
dispozitive d-astea gasesti pe piatza la toate preturile in functie de fabricant, material, dimensiune si calitate. si aici iti spun ca daca ai de gand sa tai tevi zilnic e cazul sa-ti iei o super-scula. dar daca faci o taietura pe luna te poti multumi si cu o scula chinezeasca, ieftina, luata de la orice magazin de scule / fiare / materiale de constructii. nu inchei pana nu-ti spun ca dispozitivul asta mai taie si teava de aluminiu, teava pexal sau teava ppr cu insertie de aluminiu (pentru instalatia de incalzire). pe asta o vezi in video mai jos:
 
uite asemenea dispozitive de vanzare: dispozitiv taiere tevi 1 si dispozitiv taiere tevi 2. ia-ti unul, joaca-te un pic cu el ca sa-ti faci mana si pune-l la treaba.

 
spor!

No comments:

Post a Comment