meserias in bricolaj

5/11/17

motocoasa rupe-tot

scula care te transforma in taticul gradinii :)

motocoasa pe benzina erman

atatea reclame la motocoase am vazut la tv in ultima vreme, ca pana la urma am zis sa fac si eu o postare despre scula asta. punlicitatea asta starneste interesul si pun pariu ca vreti sa o vedeti in actiune. mai ales ca suntem in plin sezon de gradinarit.


am pus mana pe o motocoasa erman em-bc430. e varianta pe combustibili fosili a unui trimmer. asadar, e pusa in miscare de un motor pe benzina in doi timpi, 49cc, 5cp. dupa cum vezi, e ca un scuter, numai ca il duci tu in spate, nu invers :). e o scula ieftina, la vreo 100 de euro, adica la jumatate de pret fata de cele mai multe existente pe piata. hai sa vedem ce stie sa faca.

4/11/17

multifunctionala bosch pmf 190 E

avem un nou multicutter

multicutter bosch 190e
si accesorii



am mai discutat despre o masinarie asemanatoare aici: 
multicutter-pmf-180-e. acum am pus mana pe sora ei mai tanara si mai frumoasa :) - bosch pmf 190 E.



scula in sine, indiferent de versiune, e geniala pentru ca-ti permite acces / taieri / decupari / slefuiri in zone imposibile. lucrezi in spatii inguste, inghesuite, langa perete etc. mai e desteapta pentru ca iti permite interventii punctuale foarte precise cu orice ai lucra: diferite panze cu dinti sau carburi metalice ori placi de slefuit. d-aia e recomandata lucrarilor delicate, de precizie, specifice fazei de finisare in constructii sau pentru reparatii. vorbim aici de slefuiri in coltz, de decupat fin in zone inghesuite si de dat gauri rectangulare, ca pe alea rotunde le rezolvam cu burghie sau freze


4/10/17

furculita gratar diy

ce faci cand iti roade cainele o frumusete de furculita?

gratar vechi,
furculita noua

daca ai chef, faci una noua, evident!

mie asa mi s-a intamplat. sunt de vina, recunosc: i-am lasat-o la indemana. el, saracu', oricum e usor nebun si roade cam tot ce prinde. in cazul furculitei, l-a atras probabil coada din lemn (zici ca e castor, in puii mei, ia busteanul, il trage in mijlocul curtii, iar dupa o ora e facut aschii), dar cea mai apetisanta caracteristica a furculitei a fost totusi mirosul celor o mie de fripturi impregnate in sarma si maner :)

una peste alta, n-avem furculita, mi-era lene sa ma duc sa cumpar alta, iar carnea astepta sa fie pusa pe jar. asa ca am facut una la repezeala.

“la repezeala” nu e o figura de stil. mi-a luat vreo 3 minute.