meserias in bricolaj: gaurire dupa colt cu bosch ixo

5/18/15

gaurire dupa colt cu bosch ixo

adaptor 90 grade bosch ixo

adaptor 90 grade



am mai vorbit despre gaurirea dupa colt. intai am prezentat un adaptor destinat (aici gaurire-dupa-colt), apoi m-am jucat si cu varianta pentru profesionisti (bormasina-unghiulara-bosch-gwb-10-8-li).

primul dispozitiv amintit e destinat utilizarii in mandrina unei bormasini normale iar masinaria e dedicata acestei operatiuni.

acum am reusit sa pun mana si pe varianta de adaptor la 90˚ a lui bosch ixo.





ce face scula asta stii deja: invarte bitul montat in varf la 90 de grade fata de axa surubelnitei. de aici incolo e treaba ta: dai gaura / insurubezi / desurubezi, prelucrezi, totul dupa colt.

e foarte utila cand lucrezi in spatii inghesuite si te scapa de gauri strambe sau de o manopera complexa, gen demontat si montat ansamblul la care lucrezi / mutat din loc / etc.

e cazul sa spun ca accesoriul de azi este mult mai capabil decat masinariile omoloage amintite la inceputul postarii. de fapt, nu mai capabil, e doar mai slim. dispozitivul de aici gaurire-dupa-colt avea 13 cm doar el, plus cat mai masura scula montata in mandrina. iar capul sculei profesionale de aici bormasina-unghiulara-bosch-gwb-10-8-li are 11 cm. adaptorul lui ixo e mini. e micro. e nano. bitul nu depaseste cadrul surubelnitei! deci te strecori cu el in zone muuuult mai inguste, intra si-n gaura de sarpe.

in privinta actiunilor pe care le poti executa cu scula asta, optiunile sunt oarecum nelimitate. insurubezi / desurubezi cu cap drept, cap cruce, torx, imbus, faci sanfren, gauresti, cu tubulara strangi piulite hexagonale etc. limita este cea data de bitii pe care-i ai.

biti pentru adaptor bosch ixo

mare lucru nu mai am de adaugat. iti arat in video cum echipez surubelnita cu accesoriul respectiv in mai multe pozitii (pe alese) si ca se invarte.




iti mai spun ca varful adaptorului e magnetizat, deci va tine bine de bitul folosit, nu-ti va scapa pe jos cand ti-e lumea mai draga.

de dragul acestei jucarii, oricat de larg ar fi spatiul unde lucrez, parca tot imi vine sa ma rasucesc vreo 90 de grade si sa folosesc adaptorul. de ce? pentru ca pot :)


adaptor 90 grade bosch ixo
daca-ti place si tie, uite surubelnita aici  bosch ixo. uite si dispozitivul, alaturi de celelalte accesorii bosch ixo.









later edit: am gasit toate accesoriile ixo expuse intr-un un magazin de scule din germania. sper ca in curand sa vedem asa ceva si pe la noi

stand bosch intr-un magazin de scule din munchen
in romania cand?



spor!

No comments:

Post a Comment